I dag er der fortsat mange, som taler om, at vi skal indrette os ’moderne og minimalistisk’. Den moderne stil vinder frem, men der er også en modsat bevægelse, som lurer under overfladen.

For selvom de rene linjer kan være flotte og nemme at passe, så er der desværre bare en ting, der er galt: Det er mere blottet for sjæl og charme, de ting som gør vores indretning personlig og skaber følelsen af hjemme.

I dette korte indlæg, vil vi se nærmere på, hvordan du kan indrette dig antikt og romantisk.

Sådan kommer du i gang

Når du skal i gang med den romantiske indretning, må du først tage højde for, hvor den kan fungere praktisk. Det kan kræve flere af de rette møbler at få udtrykket til at gå op. Derfor er det en god ide at starte med at indrette en spisestue, og gemme de lidt større områder som f.eks. stuen til du har helt tjek på stilen.

Når du skal indrette din spisestue, så sørg for at samle rummer omkring antikke spiseborde samt naturligvis antikke spisebordsstole.

Det er trods alt der, hvor du, din familie og dine gæster skal sidde og nyde maden, så det giver god mening at lægge fokus der.

Sørg gerne for, at der er detaljer på bordet, som er med til at fuldende udtrykket. Det kunne være en ældre lysestage eller en skål med frugt osv.

Nu skal du kigge på lokalet omkring selve spiseområdet. Hvordan ser der ud? Er der harmoni i rummet eller skiller noget sig ud? Sørg gerne for, at væggens farver og billedkunsten matcher stilen fra de antikke møbler. Ellers bliver udtrykket til syvende og sidst bare rodet.

Du kan naturligvis også godt have planter og organisk liv i rummet, men sørg igen for, at potter og planternes farver matcher det øvrige inventar.

Du kan med fordel holde tonerne en smule dæmpede, da det er med til at give det mere romantiske udtryk og skabe en spændende mystik i rummet.