Uanset om du er træner, arrangør eller noget helt tredje, så ved du, hvor meget præmier kan betyde for motivationen. Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan motivere og belønne deltagere i dit arrangement, og hos blandt andet pokal butikken kan du finde en masse forskellige præmier, der kan sætte gang i konkurrenceånden.

Der er mere end én måde at implementere præmier i dit stævne eller din begivenhed. Læs med her i artiklen for at lære om nogle af dem.

Præmier til sportsarrangementer

Det er noget af det mest normale at have præmier til sportsarrangementer eller stævner. I ridning er der bånd, i fodbold er der pokaler og medaljer.

Præmier til sportsarrangementer er ofte nemme at finde, da det er de mest typiske. Du kan få speciallavet en medalje med din klubs logo, eller du kan få indgraveret sted og dato.

Sportspræmier er ofte noget, især et barn eller et ungt menneske skatter meget højt. Hvis du vælger også at have deltagelsespræmier med, så sørg for, der også er et vindertrofæ til dem, der klarer sig bedst.

Især med sport kan der altid opstå splid, når det kommer til præmier, så gå evt. i dialog med de andre arrangører.

Præmier til spejdere

Det er ikke noget, der tænkes på som præmier, men spejdermærker er også en form for belønning, der skal bestilles.

Hvis du holder et særligt spejderarrangement, og du gerne vil dele præmier ud, så kan du få lavet dit helt eget mærke, der skal bevise, at de har deltaget. Selvom der kan være visse regler for mærker, så er det hyggeligt med noget, der er helt unikt.

Du kan evt. lave det til en helt særlig begivenhed, når der skal deles spejdermærker ud, som kun hører til din gruppe. Du kan selv designe mærket og sørge for, at det ser godt ud. Det vil være noget, dine spejdere kan se tilbage på i mange år frem.

Præmier til arrangementer uden sport

Der er selvfølgelig også mange arrangementer, som ikke har noget med sport eller friluftsliv at gøre, men som også er en form for konkurrence.

Til kurser eller ophold, der fokuserer på kunst, kan det være en sjov motivationsfaktor at have præmier til stede. Det kan for eksempel være en pokal til den bedste skulptur, eller medaljer til de bedste noveller.

Præmier kan også sagtens være noget mindre traditionelt. Det kan være et gavekort eller en buket blomster. Det er dig, der står for arrangementet, der har ansvaret for at gøre det helt unikt, og så behøver du heller ikke en traditionel pokal.

Præmien skulle gerne være noget, der afspejler ånden, den er blevet vundet med. Sportstrofæer har efterhånden fået sin egen identitet, men når det kommer til andre arrangementer, kan det være en ret god idé at tænke ud af boksen. Her kan en pokal for eksempel sende et andet budskab eller give et andet udtryk, og hvis det ikke er den korrekte målgruppe, kan det falde lidt fladt.